Tuxedo – formalitate pură

poza 2

Tuxedo, cunoscut și sub numele de smoching, este ceea se poartă atunci când dress code-ul este „black tie”. Deși numele spune totul, sunt mulți aceia care fac greșeli în compunerea propriu-zisă a ținutei. Așadar, pentru început vom prezenta câteva date generale, care de obicei încurcă lumea în înțelegerea conceptului.

Greșeli de interpretare a „black tie-ului”

Atunci când bărbații văd dress code-ul acesta, deja se gândesc cu groază că vor trebui să fie atenți la compunerea lui, că este dificil, etc. De fapt, deși este o ținută formală, există niște reguli care devin un ghid util pentru cei care au nevoie de o asemenea ținută. Deci, fără probleme, oricine le va respecta va reuși să creeze o ținută demnă de un eveniment.

Black tie-ul nu este un dress code pentru evenimentele de zi. Există și bărbați care vor să impresioneze și merg la o petrecere de zi într-un smoching. Totuși, evenimentele care se potrivesc smoching-ului cel mai bine sunt cele de seară.

Crearea ținutei propriu-zise

Unul dintre elementele de bază ale smoching-ului este sacoul. Acesta poate fi cu un rând de nasturi, sau două, cu guler șal sau revere ascuțite. Materialul sacoului va fi bumbacul de calitate, cu reverele dublate de saten. De asemenea, va fi la dispoziție și un buzunar pentru a aduce sacoului o batistă de buzunar.

Cămașa care se potrivește sacoului sus menționat este cea de ceremonie. Prin asta se înțelege o cămașă albă, simplă. De reținut este că aceasta va fi cu manșete franțuzești pentru a atașa eventualii butoni. Gulerul acesteia va fi special pentru papionul care va completa partea superioară a ținutei.

Pantalonii vor fi simplu de ales și trebuie să fie cealaltă jumătate a ținutei, în concordanță completă cu sacoul. Aici este vorba despre material și culoare. Aceștia nu au voie să fie cu talia prea joasă, să aibă lungimea potrivită și pot fi asortați unor bretele.

La pantofi trebuie, de asemenea, să se țină cont de câteva sfaturi. Aceștia trebuie să fie negri, un model Oxford ar funcționa foarte bine. În plus, să fie bine îngijiți și lustruiți.

Cum poți îmbunătăți această ținută

Dacă până aici au existat reguli stricte care trebuie respectate, de aici înainte intervine nivelul personal de îndrăzneală și dorință de a arăta celorlalți atenția la detalii. Exact, intervin accesoriile, care pot fi după cum urmează: butonii, ceasul de mână, bretelele, batista de buzunar.

Pe final, ceea ce este cel mai important este că la un tuxedo sau smoching există câteva reguli clare, dar se poate și improviza, pentru a face ținuta să fie unică și personalizată.

Tu cum ai purtat ultimul smoching?

 

 

 

 

sursa foto: pinterest.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *