Țesătura Jacquard pentru sacoul de ceremonie

Când vine vorba de participarea la un eveniment cu un grad de formalitate ridicat, cu toții ne dorim să avem o ținută impecabilă. Prin ținută impecabilă de cele mai multe ori înțelegem ceva diferit decât materialele obișnuite. În această privință, pentru unii, reverul satinat sau chiar un sacou satinat în totalitate nu este de ajuns. Atunci, cei mai mulți dintre ei ajung la țesătura Jacquard.

Țesătura Jacquard este un tip special de țesătură în ceea ce privește tehnica prin care aceasta este confecționată. Mai exact, spre deosebire de altele, firul țesăturii crește progresiv indiferent de mărimea firului următor. Acest lucru face ca firele de țesătură să fie bine legate între ele, oferind un grad ridicat de calitate materialului finit. O poți găsi în foarte multe culori, acestea fiind ușor de asortat la un pantalon negru.

De ceasortată unui pantalon negru?

După cum am spus și mai sus, țesătura Jaquard are în compoziție foarte multe fire, ceea ce o face extrem de solidă, având elasticitate zero. Ei bine un material deloc elastic nu o să fie niciodată potrivit pentru a construi un pantalon. Pe lângă acest aspect inconvenient, un pantalon din țesătura Jacquard ar fi și inestetic.

Mai jos ai câteva exemple:

Frankly La Tom Ford F/W 2013 is boring....

Jacquard tuxedo jacket - Navy | Blazers | Ted Baker UK

 

La ce să fii atent când alegi un sacou din țesătură Jacquard:

Revenim la cât de important este să fii atent la caracteristicile acestei țesături. Foarte mulți bărbați și-au ales la fel ca și în cazul unui sacou normal, din lână sau orice material care are o oarecare elasticitate. Acest lucru este greșit. Aceiași bărbați s-au simțit extrem de incomozi ulterior.

O mărime corectă la un sacou din țesătura Jacquard este una care probabil ți se pare puțin mai mare. Nu ai de ce să îți faci griji în privința cutelor, care de fapt nu există datorită materialului suficient de plin, care ajută în această privință. Bineînțeles, acesta este un avantaj major al acestui tip de țesătură într-un context formal, unde vrei să arăți bine până la finalul evenimentului.

Așadar, o să fie aceasta o opțiune pe care o iei în calcul data viitoare când îți alegi o ținută de ceremonie?

 

sursa foto: aici, aici, aici,

 

 

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *