Purtarea costumului și atenția asupra detaliilor

Great tux, great fit, and love the pocket square! See charmainsmith.jhilburn.com for similar styling.

Două sau trei piese, confecționate din același material, care puse la un loc formează ceea ce fiecare bărbat ar trebui să aibă în garderobă și a cărui purtare ar trebui să o adopte mai des – costumul. Deși unul din marele avantaje ale costumului e faptul că piesele lui, sacoul, pantalonii sau vesta pot fi purtate și separat, din articolul de azi vei afla câteva noțiuni de bază, noțiuni care trebuie luate în considerare în special când alegem să îl folosim la potențialul său maxim, de obicei în cadrul unui eveniment formal.

La ce trebuie să fii atent?

În primul rând, la material. Acest lucru trebuie făcut la cumpărarea lui, prin verificarea etichetei. Evită costumele din poliester, nu te lăsa păcălit de prețul mai atrăgător. Există o uriașă diferență între modul în care un costum din material natural îți vine pe corp și felul în care un costum sintetic încearcă să se așeze pe tine.

În al doilea rând, la mărimea lui. Mai întâi, la umeri și la talie. Acestea sunt primele locuri care trebuie bifate ca fiind în regulă. Mai apoi, trebuie să te orientezi asupra lungimii corecte a mânecilor sacoului și a pantalonilor. Nu în ultimul rând, se poate ajusta și lărgimea pantalonului și a sacoului. Mare atenție la cambrarea sacoului. Deși îți pare că îți vine foarte bine când stai în picioare și iei măsurile cât mai strâmte, vei fi foarte incomodat în momentul în care te așezi.

Ghidul de mai jos este unul dintre cele mai complete în această privință:

Its interesting to see how this chart can be viewed as outdate, although is fairly new.

Nu în ultimul rând, trebuie să acorzi puțină atenție și coloristicii. În cazul costumului negru purtat cu pantofi de aceeași culoare, există o mare greșeală care deși e greu de crezut, încă se poate observa destul de des: purtarea șosetelor albe. De asemenea, culoarea batistei și a cravatei sunt foarte importante, dar folosindu-ți imaginația și urmând câteva sfaturi simple, rezultatul poate fi unul excepțional.

Revenind la discuția despre dimensiuni,  lățimea maximă a cravatei trebuie să coincidă cu lățimea maximă a reverului pe care îl are sacoul.

Mai jos ai câteva modele cu costume purtate într-un mod impecabil, datorită respectării detaliilor minore precizate mai sus. Poți vedea în aceste poze că detaliile fac diferența.

Capture

Așadar, ai înțeles cum ar trebui să arate costumul pe tine când îl îmbraci?

 

sursa foto: aici, aici, aici, aici, aici

 

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *