Păstrează ținuta formală și în zilele răcoroase

Speaking in a subtle and polished way, the #Burberry trench #coat is just what you need to stay handsome in poor weather.:

Am vorbit până acum despre ținutele formale, din ce sunt compuse, țesături pe care le putem alege, accesorii sau încălțămintea potrivită. De obicei, vorbeam despre cămașă, sacou, pantaloni, pantofi, opțional o vestă. Ce se va întâmpla totuși în sezonul care va urma? Temperaturile vor fi în scădere, astfel că vom avea nevoie să purtăm ceva peste sacou, dar să păstrăm în continuare tenta formală a întregii ținute.

Trench coat-ul – combină utilitatea cu stilul

La fel ca și alte piese de îmbrăcăminte, trench-ul a fost inițial creat pentru soldați. În Marea Britanie, soldații au primit în timpul războaielor trench-ul, pentru a avea parte de confort termic, dar și pentru a avea parte de o soluție în cazul în care erau nevoiți să doarmă pe câmp.

Trench-ul este una dintre puținele piese care nu s-au schimbat aproape deloc ca și design de când au fost create. Singurul lucru care a venit acum, cu timpurile actuale, este faptul că trench-ul mai poate fi și din piele, nu doar din bumbac rezistent.

Detalii ale design-ului

Aspectele generale cunoscute de marea majoritate se referă la lungimea specifică trench-ului, faptului că poate dispune de o curea în jurul taliei și că avem de unde alege în ceea ce privește culoarea acestuia.

În plus, mai putem adăuga listei de mai sus următoarele detalii pe care un trench le poate avea sau nu:

  1. poate fi la un rând de nasturi sau la două rânduri;
  2. poate dispune de epoleți;
  3. poate avea o mică curea în jurul încheieturilor.

Paleta de culori

Precum am putut vedea și la alte piese vestimentare din aceeași categorie, trench-ul este disponibil pe o varietate destul de mare de culori. Totuși, există câteva care ar fi de preferat, în ideea în care ne dorim ca trench-ul să fie ușor de asortat, în culori estetice.

Astfel, putem vorbi de bleumarin, camel, maro închis, gri, oranj sau vișiniu. Toate aceste culori sunt de asemenea specifice toamnei sau primăverii, sezoane în care trench-ul își face foarte bine treaba. Cel mai ușor de asortat rămâne însă camelul.

Un alt beneficiu al trench-ului

În afara faptului că este de mare ajutor pentru zilele răcoroase și că păstrează nota formală a ținutei, un trench poate fi purtat și la ținutele smart casual. Astfel, nu va fi deloc o achiziție care va fi mai apoi regretată.

Dintre detaliile prezentate până acum, urmează și partea vizuală, pentru a ne putea inspira:

ad8569d60859f96bb69f6bc5504afca4

Een trenchcoat is een jas die alle mannen moeten hebben. Heb je vrij brede schouders, kies dan een model met een enkele rij knopen, zoals hier. Veelal vind je ze in de winkel met een dubbele rij knopen. Ook mooi, maar komt soms nogal massief over. Wacht niet te lang met je aankoop... momenteel zijn ze volop te vinden in de winkel.:

I want a trench coat! Would have to get it shortened because I'm so short.:

Nice look:

Tu ce culoare ai alege pentru trench coat?

 

 

 

sursa foto: pinterest.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *