Pantofii de ceremonie – lăcuiți sau nu?

Pantofii de ceremonie sunt perechea de încălțăminte în care vei umbla probabil la cele mai semnificative evenimente din viața ta. Din acest motiv, ei trebuie aleși cu foarte mare atenție, la fel ca restul ținutei. Deși nu e așa, foarte multă lume vede alegerea lor ca fiind un procedeu diferit față de alegerea unei perechi normale de pantofi. Ca să ajungem la pantofi, haide mai întâi să vedem ce presupune ținuta de ceremonie.

O ținută de ceremonie are misiunea de a-ți oferi un alt tip de eleganță, mult peste cea pe care un costum normal ți-o conferă. Impecabilul e caracteristică de bază a acesteia, la fel ca negrul, care e indispensabil, cel puțin pentru partea de jos a acesteia.

Astfel, din start, un pantof de ceremonie trebuie să aibă culoarea neagră. Îi spunem „culoare” deși, în fond, negrul este o nonculoare. Aici este punctul în care bărbații se împart în două categorii: cei care vor pantofi lăcuiți și cei care nu acceptă deloc pantofi lăcuiți.

Probabil că din dorința de a fi diferiți sau de a avea o ținută altfel, cei din prima categorie fac alegerea respectivă. Acest criteriu este greșit. Acest rol, de a scoate ținuta în evidență, îl are deja satenul din reverul sacoului de ceremonie și din papionul pus în concordanță cu reverul.

Pantofii nu ar trebui să aibă un luciu mai puternic decât cel pe care tu îl poți scoate la iveală prin lustruirea acestora. Bunul gust și luciul puternic nu au fost niciodată compatibile, indiferent din ce perspectivă am privi lucrurile.

Dacă vreodată vei fi tentat de a face această alegere pentru a ieși în evidență, nu uita că ai în ținută saten, țesătură jaquard (opțională) sau butoni la cămașă.

Așadar, tu pentru ce tip de pantofi vei opta la următoarea ținută de ceremonie pe care o vei purta?

 

sursa foto: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *