Pantofii cu cataramă

The most stylish Style Girlfriend reader will snag a pair of the Clayton Double Buckle from Johnston & Murphy.....It’s a great dress shoe that lets you show off a little more personality than a more traditional laced shoe.

 

Răspunsul la întrebarea: „Cum aș putea ieși în evidență cu o pereche elegantă de pantofi?” este exact acest model de pantofi care urmează a fi prezentat. Ca o scurtă introducere, catarama la pantofi apare la mijlocul secolului al XVII-lea, purtată fiind și pe parcursul secolului XVIII. Acestea erau confecționate din fier, argint, diamant sau alte bijuterii.

Cataramele pe care le găsim azi la încălțăminte aparțin, desigur, deja pantofului propriu-zis, nu trebuie aplicate. Există fie pe argintiu, fie pe auriu, depinzând de culoarea pantofului, care poate fi destul de variată, dar de regulă mai degrabă nuanțe diferite de maro și negru, decât alte culori.

Cum te vor avantaja?

În primul rând, pantofii cu cataramă sunt versatili, deoarece sunt o alegere potrivită atât unui stil formal, având la bază un costum, cât și unei ținute casual. Raportarea se va face totuși la un stil formal, la cum îți vor aduce ținuta în atenția celorlalți din jur.

Este destul de simplu, nu mulți sunt aceia care au îndrăzneala și atitudinea corespunzătoare de a asorta unui costum elegant o pereche de pantofi cu cataramă. Majoritatea nu doar că vor alege o pereche clasică de pantofi, dar vor alege chiar o pereche pe negru, limitând astfel posibilitatea de a avea o ținută care să se deosebească de celelalte.

Google Image Result for http://www.trashness.com/wp-content/uploads/2012/10/double-monks-preppy-socks.jpg

Un concept, mai multe abordări

Ca și majoritatea pieselor care alcătuiesc o ținută, pantofii cu cataramă sunt de asemenea disponibili în diverse modele și culori, dar care nu se diferențiază foarte mult de modelul standard de pantof, cu o singură cataramă.

La modul general, se numește pantof monkstrap, deoarece acest tip de a închide pantoful este specific celui specific călugărilor. Pornind de la pantofii cu o singură cataramă, se poate găsi chiar cu două sau trei catarame subțiri.

Mai mult decât atât, s-au creat și combinații, astfel încât se pot găsi pantofi cu cataramă și model brogue. În ceea ce privește materialul, cel mai adesea găsim pielea, dar din nou, combinațiile sunt diverse. Așadar, putem și să găsim un model făcut din piele și piele întoarsă. Dacă ne referim la culori, acestea sunt cel mai des negru și maro, dar maroul vine în nenumărate nuanțe.

Excelsior Perforated Triple-Buckle Monk-Strap Loafer by Bontoni

Love this style of shoe. I had some back in 96/97. Monkstraps Shoes GQ Photos

thefullerview:  (via Barker Black | Skull and cross bones perforation. | h i s - s t y l e)

Meermin

Single monk straps, Berluti, Italy

La ce să avem grijă

În principiu, pantofii cu cataramă sunt o alegere stilată de făcut atunci când concepem o ținută formală, pentru un eveniment deosebit. Totuși, faptul că creativitatea depășește orice limită, există și modele care trec de bariera un stil de bun gust, astfel încât putem observa modele de pantofi cu cinci, zece catarame și botul pantofilor în diferite forme.

Așadar, ar trebui să se rămână la unele limite ale bunul simț și să alegem un pantof cu una, până la trei catarame mici, iar culoarea ar fi de preferat maro, din considerentul că este mai simplu de asortat unui costum în diverse nuanțe. Totuși, nu este greșit nici să alegem pe negru.

Acestea fiind spuse, nu te sfii să îți achiziționezi o asemenea pereche de pantofi și nu uita să porți pantalonii costumului la o asemenea lungime cât să se vadă cataramele pantofilor.

Crezi că acești sunt o alegere stilată? Tu deții deja o asemenea pereche?

 

 

sursa foto: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *