Noțiuni introductive despre bretele

Capture

O pereche de bretele este probabil cea mai stilată alegere pe care o poți face în privința unei modalități de susținere a pantalonilor. Bretelele sunt fâșii de material textil sau din piele, concepute pentru a putea fi prinse de pantaloni cu scopul de a susține pantalonii. Puțină lume știe că, de fapt, bretelele au apărut înaintea curelei. Mai mult decât atât, la început, pantalonii nici măcar nu erau concepuți pentru a purta curea, ci doar pentru a le agăța bretele.

Bineînțeles, nu cu clemă, cum sunt majoritatea bretelelor din ziua de azi, ci cu nasturi. Aceștia erau cusuți în interiorul pantalonilor, pentru a putea adăuga oricând o pereche de bretele. Nasturii erau cusuți în mai multe moduri, pentru ca unele bretele aveau două capete în spate, așezate încrucișat, altele doar unul.

În rândul englezilor, bretelele s-au păstrat drept o tradiție în materie de stil, în timp ce în Statele Unite ale Americii ele sunt folosite din simț practic. În rest, în majoritatea locurilor din restul lumii ele sunt considerate a fi un alt accesoriu, care din timp în timp devin la modă.

Un bărbat atent la imaginea lui are cel puțin o pereche de bretele în garderoba sa, tocmai pentru că e conștient de versatilitatea acestora, dar și de rolul practic pe care îl au.

Două sfaturi importante despre purtarea lor sunt următoarele: niciodată nu se poartă împreună cu cureaua, iar al doilea, îi avantajează foarte mult pe bărbații care nu au tocmai cel mai drept abdomen. Spre deosebire de curea, ele nu strâng brâul, ceea ce le face să fie foarte potrivite și pentru o pereche de pantaloni, care îți sunt mai largi în talie.

Te sfătuiesc, așadar, oricând ți se oferă ocazia de a purta un outfit elegant, să renunți la cureaua purtată de toți bărbații și să ieși în evidență cu o pereche de bretele, care vor putea fi foarte ușor complimentate de o cămașă bine aleasă. Astfel, vei reuși să te diferențiezi și să te faci remarcat – toți vor asta, nu-i așa?

Până atunci, însă, plănuiește-ți outfit-ul și spune-ne și nouă cum ar arăta!

 

surso foto: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *